Kullandığınız makyaj ürünlerinin son kullanma tarihini en son ne zaman kontrol ettiniz? Süresi geçmiş makyaj malzemeleri cildinize zarar verebilir ve hatta sağlığınıza risk oluşturabilir mi?
SAĞLIK
İnsan papilloma virüsü (HPV), biyolojik cinsiyet fark etmeksizin herkes için sağlık sorunu oluşturuyor. Aşıyla önlenebiliyor ancak ücreti çok pahalı... Bakanlık üç yıl önce aşının ücretsiz olacağını açıkladı ancak harekete geçmedi. Sorumluluğu belediyeler üstlendi. Kadınların %80’inin hayatlarının bir döneminde maruz kaldığı HPV, hâlâ ulusal aşı takvimine alınmış değil.
E vitamini, sağlıklı saç, cilt ve genel vücut fonksiyonlarını korumada önemli bir rol oynayan güçlü bir antioksidandır. Saç köklerini serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresten korumaya yardımcı olur, saç derisindeki kan dolaşımını destekler ve saçı besleyen sebum üretimini artırır. Sonuç olarak, diyetinize E vitamini açısından zengin yiyecekler eklemek saç büyümesini...
Saç dökülmesi, yalnızca görünümünüzü değil aynı zamanda özgüveninizi de etkileyen, üzücü bir sorun olabilir. Saç dökülmesinin arkasında stres, hormonal dengesizlikler, kötü beslenme veya hatta genetik gibi birçok neden olsa da, saç dökülmesini hemen kontrol etmenize ve daha sağlıklı, daha güçlü saçlara kavuşmanıza yardımcı olabilecek belirli alışkanlıklar vardır. Saç dökülmesini azaltmaya...
Harvard Üniversitesi ve Mass General Brigham öncülüğünde yapılan yeni bir araştırmaya göre, haftada iki veya daha fazla kez yoğurt yemenin kolon kanseri riskini düşürebileceği öne sürüldü.
Kronik stres, psikolojik ve fiziksel sağlığa olumsuz etkide bulunuyor ama uzmanlar düzgün bir şekilde yönetilirse, stresin bizi tüketen değil, güçlendiren bir olguya dönüştürülebileceğini vurguluyor.
Güneş ışığı ruh halinizi iyileştirebilir, kan basıncınızı düşürebilir, kemiklerinizi, kaslarınızı ve hatta bağışıklık sisteminizi dahi güçlendirebilir.
Yüzüne muz kabuğu sürerek cildini iyileştirdiğini iddia eden fitness fenomeni Ashton Hall'un ilginç yöntemi, kısa sürede sosyal medyada viral oldu. Ancak uzmanlar, bu popüler tekniğin gerçekten işe yarayıp yaramadığı konusunda ikiye ayrılmış durumda.
Protein, hücrelerin gelişimi ve kas, cilt, saç ve tırnak sağlığı da dahil olmak üzere çok sayıda vücut fonksiyonu için hayati öneme sahiptir. Protein eksikliği yorgunluk, zayıf saç, cilt ve tırnaklar, yavaş yara iyileşmesi, ruh hali değişimleri, istekler ve azalmış kas kütlesi gibi semptomlara yol açabilir.
Bir ayda beş kilo vermek gerçekten de ulaşılabilir bir hedeftir. Peki ya spor salonuna gitmeden 30 günde beş kilo verebilirseniz? Bir rüya gibi geliyor, değil mi? Aslında bu bir hayal değil. Bu mümkün ancak doğru alışkanlıkla. Günlük rutinlerinizde küçük, sürdürülebilir değişiklikler yaparak, genel sağlığınızı iyileştirirken fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.
Cilt sağlığının yaş, stres, beslenme gibi pek çok faktörden etkilendiğini belirten Uzman Diyetisyen Pakize Gizem Akgül, "A, C, D ve E vitaminleri ile çinko ve selenyum gibi eser elementlerin yeterli miktarda alınması, bağışıklık sistemi için önemlidir. Bu da cilt sağlığıyla ilişkilidir" dedi
Patatesinizin kabuğunda yeşillenme fark ettiğinizde onu hala tüketebilir misiniz, yoksa sağlığınız için bir tehdit mi oluşturur? Yeşillenmiş patatesin neden zararlı olabileceğini, içerdiği toksik maddeleri ve bu riskten nasıl kaçınacağınıza dair detaylar yazımızda!
Hepimiz "Sabah ilk iş olarak ılık su için, sizin için iyidir!" sözünü duymuşuzdur. Peki bu alışkanlığı 30 gün boyunca düzenli olarak uygularsanız vücudunuza gerçekte ne olur? Gerçekten işe yarıyor mu yoksa sadece bir efsane mi?
Magnezyum, kas, sinir fonksiyonu, kan şekeri kontrolü ve enerji üretimi için gereklidir. Eksiklik belirtileri hafif olabilir ancak göz ardı edilirse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Nedenleri arasında kötü beslenme, sindirim bozuklukları, aşırı alkol ve bazı ilaçlar bulunur. Önleme, magnezyum açısından zengin yiyecekler yemek ve stresi azaltmaktır. Takviyeler yardımcı olur ancak...
The Lancet Global Health’in 185 ülkede gerçekleştirdiği araştırmaya göre dünya nüfusunun yüzde 67’sinin iyot, kalsiyum, demir gibi vitaminleri yeteri kadar almıyor. Vitamin eksikliğinin başka hastalıklara davetiye çıkardığını belirten Bütünleyici Sağlık ve Fonksiyonel Beslenme Uzmanı Melike Serengil Özçelik, “Günümüzde birçok insan yorgunluk, bağışıklık düşüklüğü, odaklanma problemleri ve kronik rahatsızlıklar gibi belirtiler...
Sık sık sakız çiğneyenler her yıl on binlerce mikroplastik tüketiyor olabilir. Mikroplastikler, beş milimetreden daha küçük olan plastik parçacıklarıdır ve havamızda, suyumuzda, yiyeceklerimizde ve hatta sakızlarımızda bulunabiliyor.
Bilişsel keskinliği korumak ve hafızayı geliştirmek düzenli egzersiz, zihinsel uyarım ve sağlıklı bir yaşam tarzını içerir. Fiziksel aktivitelerde bulunmak, beyni zorlamak, hobiler edinmek ve omega-3 açısından zengin balık ve antioksidanlar gibi beyni güçlendiren yiyecekler yemek zihni keskin tutabilir. Yeterli uyku, stres yönetimi ve sosyal bağlantıları sürdürmek de bilişsel sağlık ve...
Demir, saç uzamasında önemli bir rol oynayan temel bir besindir. Saç köklerine oksijen taşıyan ve güçlü ve sağlıklı kalmalarını sağlayan hemoglobin üretiminde yardımcı olur. Demir eksikliği saçların incelmesine, aşırı dökülmesine ve hatta saç kaybına yol açabilir. Saç büyümenizi doğal olarak artırmak istiyorsanız, diyetinize demir açısından zengin yiyecekler eklemek harika bir...