Apple, Siri odaklı özelliği sebebiyle reklam filmini kaldırdı

10.03.2025
A+
A-

Apple, gelişmiş Siri odağında yayınladığı reklam filmini kaldırmak zorunda kaldı.

Apple, Siri odaklı özelliği sebebiyle reklam filmini kaldırdı

Apple, bir süredir Apple Intelligence(AI) yapay zekası odağında eleştiriliyor. iPhone 15 ve üzeri modellere geleceği söylenen yapay zeka özelliklerinin halen sunulmaması veya yavaş yavaş bazı özelliklerin sunulması, oldukça eleştiriliyor. Bu eleştiriler devam ederken, AI ile Siri’nin daha da becerikli hale geleceği aktarılmıştı. Ancak işler pek de öyle olmadı.

Siri’nin beklenen yükseltmeleri alamaması, ve artık iOS 19’da AI özelliklerinin gelecek olması eleştirileri daha da artırdı. Bunun sebebi ise Apple’ın daha önce yayınladığı Siri reklam filmi olmuştu.

iPHONE 16 ÖZELLİĞİ OLARAK SUNULAN SİRİ GELECEK YILA KALMIŞ OLABİLİR

En son The Last Of Us’ın dizisinde Elle karakterini canlandıran, Bella Ramsey’in yer aldığı reklam filminde, bir partide tanıdık gelen kişinin adını hatırlamayan Ramsey, bunu geçen aylarda görüştüğüm kişi kimdi diye Siri’ye soruyor. Mekan ve buluşma tarihini söylediğinde Siri ona kişinin ismini söylüyor. Yani Siri’nin takvime eklenen görüşmeleri geriye dönük saniyeler içinde tarayabildiği ve bu sayede e-posta ya da diğer bilgilere dayanarak kişinin adını bulabildiği gösteriliyor.

Eylül 2024’te yayınlanan reklam filminde Apple Intelligence özelliği ile Siri’nin çok daha akıllı hale geldiği vurgulanıyordu ancak bu özellikler halen Siri için getirilmiş değil. Söylenene göre Siri’nin AI özellikleri 2025 yılının mart ayına kadar gelmedi ve özelliklerin sunulması gelecek yıla kadar sarkabilir.

AI Siri artık Apple’ın iPhone 16 için vadettiği bir iPhone 17 özelliği, bu yüzden reklam filminin geri çekildiği düşünülüyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.