Hacamatın cilde ve saçlara faydaları nelerdir?
Sağlık için birçok faydası bulunan bu yöntem yüzyıllardır Türk kültürü başta olmak üzere Orta Doğu, Asya ve Afrika gibi bölgelerde yaygın olarak kullanılan hacamat, doğru bölgelere ve doğru yapıldığı takdirde mucizevi etkilere yol açmaktadır. Peki hacamatın cilde ve saçlara faydaları nelerdir? Hacamat sivilceleri geçirir mi?
Geleneksel tıp tedavisinde geçmişten günümüze kadar uzanan en faydalı uygulamalardan biri olan hacamat yani kupa terapisi, gerek maddi gerek manevi her türlü hastalıkların şifa bulması için yapılan tedavi yöntemidir. Peygamber Efendimiz (SAV)’in sünneti olarak bildiğimiz hacamat tedavisi, Sağlık Bakanlığı onaylı belgesi bulunan tıp doktorları yapabilir. Bu tedaviyi uygulamaya izinli olan hastane, klinik ve sağlık merkezlerinde doktor onayı ile yapılmalıdır.
Genelde sırt bölgesinden uygulama yapılsa da , yaptıran kişinin hastalığına, şikayetine göre baş bölgesi ve vücudun diğer akupunktur noktalarına da uygulanabilir. Ancak uygulama yapılacak bölge doktor tarafından belirlenmelidir.
PEKİ HACAMATIN CİLDE FAYDASI VAR MI?
- Cildin yıpranmasında en önemli faktörlerden biride sürekli içe dönük düşünceler gam keder ve tasa hali cildi yıpratır, insanı olduğundan daha yaşlı gösterir. Bu da kişinin meşrebi ile alakalıdır.
- Cilt güzelleştirici olarak Hacamat bir çok kimyasal ilaçtan hatta botoks adı ile anılan kimyasaldan daha tesirli ve etkilidir. Bu kimyasalın zararları gibi hiç bir zararı veya yan etkisi de yoktur.
- Cilt güzelliği tedavisinde Hacamat konusunda uzmandan işin tıbbi yönlerini kavramış ehil kişiye yaptırmak daha iyi sonuç verir.
- Hacamat yapan kişinin doktor veya hemşire olması şart değildir. Ama hacamat yapan kişinin asgari kuralları ve hacamatın çalışma prensiplerini anlayarak yaparsa hacamat daha da fayda sağlar.
- Cilt güzelliği tedavisinde bir diğer etkili yöntemde sülük tedavisidir. Sülük ve hacamat birlikte de daha güzel sonuç verir.
- Yüzlere sülük yapmadan önce kişinin asgari 5-6 seans hacamat yaptırmış olması zorunluluğu vardır. Zira hastanın kanındaki toksik miktarı yüksek olursa yüze takılan sülüklerin iz bırakma riski vardır.
- Ömründe hiç hacamat veya sülük yaptıramamış birisi 5-6 seans hacamat dan sonra kanı toksin maddelerden büyük oranda temizleneceğinden iz kalma riski asgari düzeyde olur. Birde doğru cins sülüklerin uygun sinirlere tutturulması gerekliliği vardır.HACAMAT SİVİLCEYİ GEÇİRİR Mİ?
Tıbbi hacamat vücudun ve kanın genel detoksunu sağladığı için ergenlik sivilceleri tedavisinde oldukça etkilidir ancak hasta tarama ve yüz hacamatı seanslarına düzenli olarak gelmesi gerekir. İnatçı vakalarda tıbbi hacamat ve sülük kombinasyonu tedavi etkinliğini arttırmaktadır.
Hacamatın cilt sorunlarını hafifletici etkisi olduğu düşünülür. Kan alımı ile cildin temizlenmesi ve iyileşmesi amaçlanır.