(PÖFF), Eleştirmenlerin Seçtikleri Yarışması’nın seçimini açıkladı

22.10.2024
A+
A-
(PÖFF), Eleştirmenlerin Seçtikleri Yarışması’nın seçimini açıkladı

İki yıl önce başlatılan özenle seçilmiş yan yarışma programı, dünyanın dört bir yanından 10 özel dünya prömiyerinden oluşuyor.

Haber: M.Haluk Yalçınkaya

Eleştirmenlerin Seçtikleri yarışmasının üçüncü baskısının anlayışı, dünya sinemasının en cüretkar ve sevecen seslerini sunmak ve çağdaş başyapıtları göstermektir. The Critics’ Picks programlama ekibi, üst üste üçüncü yıl boyunca SOFA Film Geliştirme Okulu başkanı Nikolaj Nikitin tarafından yönetiliyor ve küratör, film dergisi genel yayın yönetmeni, gazeteci ve yazar olarak onlarca yıllık deneyime sahip.

Nikitin bu yılki seçim, “Küratörlük ince kırmızı çizgi olarak, parlak bir şekilde yürütülen birçok tür filmimiz var ve açılış ve kapanış filmlerimizin Portekiz ve Japonya’dan komik kara komediler olduğunu duyurmaktan özellikle gurur duyuyorum” diye özetliyor.

Critic’s Picks 2024’ün açılış filmi, PÖFF tarafından Marche du Film’deki Goes To Cannes proje vitrininde de sunulan Paolo Marinou-Blanco’nun Dreaming Of Lions’ıdır. Program bölümünün kapanış adı Masaki Tsujino’nun The Brothers Kitaura’sıdır.

“Bu yılki seçimi deneyimli bir şef tarafından oluşturulan bir menüyle karşılaştıralım. Bir masa için daha uzun süre beklemeniz gerekebilir, ancak mutfak ve şehvetli deneyimi asla unutmayacaksınız ve bir fast-food burgeri ile karşılaştırılamaz. Bu yüzden bu yılki Eleştirmenlerin Seçtikleri seçimindeki sinematik şarküterinin tadını çıkarın”, Nikitin düşüncelerini paylaştı.

Festival direktörü Tiina Lokk şunları ekledi: “Eleştirmenlerin Seçimleri, hem tür hem de yazar çeşitliliğinin Resmi Seçim ve İlk Özellik yarışmamızı tamamlıyor. Program oda benzeri sinema olarak tanımlanabilir.”

Critic’s Picks kenar çubuğunun coğrafi kapsamı Butan, Ekvador ve Kazakistan gibi ülkeleri içerir. “Sunduğumuz yönetmenlerin ve sanatsal ekiplerin yakın gelecekte uluslararası bir sinema izleyicisi tarafından bilineceğinden eminim. PÖFF’s Critic’s Picks, onlara çalışmalarını sunmaları ve uluslararası alanda keşfedilmeleri için güvenli bir sığınak sağlıyor,” diye detaylandırdı Nikitin.

ELEŞTIRMENLERIN SEÇIMLERI YARIŞMASI 2024: FILM DETAYLARI

Aslanları Hayal Etmek, 2024, Portekiz, İspanya, Brezilya;

Yönetmen: Paolo Marinou-Blanco. Dünya prömiyeri.

Fishgirl, 2024, Ekvador;

Yönetmen: Javier Cutrona. Dünya prömiyeri.

Hani, 2024, Kanada;

Yönetmen: Hou Dasheng. Dünya prömiyeri.

I, The Song, 2024, Butan, Norveç, İtalya, Fransa;

Yönetmen: Dechen Roder. Dünya prömiyeri.

Jōhatsu, 2024, Litvanya;

Yönetmenler: Lina Lužytė, Nerijus Milerius. Dünya prömiyeri.

Moor, 2024, Kazakistan, Fransa;

Yönetmen: Adilkhan Yerzhanov. Dünya Prömiyeri.

Kimse Beni Sevmiyor, 2024, Çekya, Slovakya, Fransa;

Yönetmenler: Petr Kazda, Tomáš Weinreb. Dünya prömiyeri.

Glória Sokakları, 2024, Brezilya;

Yönetmen: Felipe Sholl. Dünya Prömiyeri.

The Body, 2024, İtalya;

Yönetmen: Vincenzo Alfieri. Dünya Prömiyeri.

Kitaura Kardeşler, 2024, İtalya;

Yönetmen: Masaki Tsujino. Dünya Prömiyeri.

PÖFF l’in 28. baskısı 8-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşirken, festivalin endüstri platformu Industry@Tallinn & Baltic Event 14-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Industry@Tallinn & Baltic Event ile Tallinn Kara Geceler Film Festivali ve iki alt festival olan Just Film ve PÖFF Shorts, Kuzey Avrupa’nın en büyük film festivallerinden biri ve en yoğun bölgesel endüstri platformları haline geldi.

Eleştirmenlerin Seçimleri Yarışması’nın küratörü Nikolaj Nikitin

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.