Suphi Tekniker hayatını kaybetti

21.10.2024
A+
A-

Usta sanatçı Suphi Tekniker, sanat dünyasına kattığı değerler ve unutulmaz eserleriyle hatırlanacak. Hayatını kaybeden Tekniker’in anısını yaşatmak için onun sanatına ve yaşamına dair detayları keşfedin.

Suphi Tekniker hayatını kaybetti

Sinema ve tiyatro dünyasının önemli isimlerinden biri olan Suphi Tekniker, 84 yaşında aramızdan ayrıldı. Bu acı haber, İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından duyuruldu. Kurumun resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ustanın kaybının derin üzüntüyle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, “Ustamız Suphi Tekniker’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kurucumuz Muhsin Ertuğrul’un teşvikiyle 1960 yılında, İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda Kral Lear oyununda figüran olarak sahneye çıkan Tekniker, sonrasında tiyatroda üstlendiği başrollerle sahnedeki başarısını kanıtladı. Ardından, sinemada Şener Şen, Kemal Sunal, İlyas Salman gibi ustaların rol aldığı filmler başta olmak üzere birçok filmin senaryosunu yazdı ve hem tiyatroda hem de sinemada sanat yolculuğunu başarıyla sürdürdü. Kendisi bir röportajında, ‘Şehir Tiyatrosu sevincimdir. Dünyaya bir daha gelsem yine Şehir Tiyatroları’nda gelir, aynı şekilde aynı hayatı yaşamak isterim. Tiyatrocu olmak isterim’ ifadelerini kullanmıştı.” denildi.

Suphi Tekniker’i sonsuz yolculuğuna uğurlarken, İstanbul Şehir Tiyatrosu Ailesi olarak, ustamıza Allah’tan rahmet, ailesine, sanat camiamıza, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

SUPHİ TEKNİKER KİMDİR?

Suphi Tekniker, 10 Ocak 1940 tarihinde dünyaya geldi. Mersin Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nden diplomasını aldı. Ancak, akrabası Saim Alpago’nun yönlendirmesiyle İstanbul Şehir Tiyatroları’na katıldı. 1960 yılında senaryosunu Erdoğan Tünaş’ın yazdığı ve Orhan Günşiray, Fatma Girik ile birlikte rol aldığı “Cici Kâtibem” filmi ile sinema kariyerine adım attı. 1975 yılından itibaren birçok filmin senaryosunu kaleme aldı ve Türk sinemasının önemli isimlerinden biri haline geldi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.