X sosyal medya platformunda “engelleme” özelliği değişiyor

18.10.2024
A+
A-

X’in engelleme özelliğinde yapılan önemli değişiklikleri keşfedin! Yeni güncellemelerle kullanıcı deneyiminizi artıran bu yenilikler hakkında detaylı bilgiye ulaşın. Güvenliğinizi ve iletişiminizi güçlendirin.

X sosyal medya platformunda “engelleme” özelliği değişiyor

X’in resmi sosyal medya hesabından yapılan son açıklamada, kullanıcıları engelleme özelliğinde önemli bir değişikliğe gidileceği bildirildi. Bu yeni düzenlemeyle, profili gizli olmayan bir kullanıcı tarafından engellenen kişiler, o kullanıcının paylaşımlarını görebilecek ancak bu paylaşımlar üzerinde beğeni veya yorum yapma gibi etkileşimlerde bulunamayacaklar.

Açıklamada, “Engelleme özelliği, kullanıcıların engelledikleri kişiler hakkında zararlı veya özel bilgileri paylaşmak için kullanılabilmektedir” ifadesine yer verildi. Bu bağlamda, platformun bu yeniliği ile “şeffaflığı” artırmayı hedeflediği vurgulandı. Kullanıcılara, paylaşımlarının kimler tarafından görülebileceği konusunda endişeleri varsa, hesaplarını “gizlemeleri” önerildi.

Öte yandan, platformu 2022 yılında satın alan ünlü Amerikalı milyarder Elon Musk’ın, o tarihten bu yana “engelleme özelliği” ile ilgili çeşitli eleştirilerde bulunduğu biliniyor. Bu durum, kullanıcıların platformdaki deneyimlerini doğrudan etkilemekte.

DEĞİŞİKLİK APP STORE VE GOOGLE PLAY ŞARTLARINI İHLAL EDİYOR OLABİLİR

Medyada yer alan haberlerde, X’in bu değişikliğinin App Store ve Google Play’in şartlarını ihlal edebileceği üzerinde durulmakta. Bu platformların hüküm ve koşulları arasında, sosyal medya uygulamalarının kullanıcılara “taciz veya zorbalığı” filtreleyebilme imkanı sunması gerektiği belirtiliyor. Ancak, bu konuda henüz söz konusu platformlardan resmi bir açıklama yapılmamış durumda.

Hatırlatmak gerekirse, 2013 yılında Twitter, o dönemki adıyla, benzer bir uygulama denemiş ve engellenen kullanıcılara diğer kullanıcıların paylaşımlarını görme ve etkileşime geçme fırsatı tanımıştı. Ancak bu uygulama, kullanıcıların yoğun eleştirileri üzerine sadece birkaç saat içinde kaldırılmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.