iOS 18’e hangi yapay zeka özellikleri gelecek?

28.09.2024
A+
A-

Apple iOS 18 ile tanışın! Bu güncelleme, yapay zeka alanında devrim niteliğinde yenilikler sunuyor. Akıllı asistanlar, geliştirilmiş kullanıcı deneyimi ve daha fazlası için hemen keşfedin!

iOS 18’e hangi yapay zeka özellikleri gelecek?

Apple, iOS 18 ile Yeniliklerine Devam Ediyor

Apple, 2024 yılında gerçekleştirilen WWDC etkinliğinde tanıttığı yeni işletim sistemi güncellemesi iOS 18’i, iPhone 16’nın lansmanından sonra 16 Eylül tarihinde kullanıcıların beğenisine sundu. Birçok Apple kullanıcısı, şirketin yapay zeka özelliklerinin iOS 18’e ne zaman entegre edileceğini merak ediyordu. Desteklenen bir aygıta sahip olduğunuzu varsayarsak, Apple’ın iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 ile sunacağı özelliklerin tam listesi ise şu şekildedir:

  • Fotoğraflarda Temizlik Yapın: Artık fotoğraflarınızdaki istenmeyen nesneleri kolaylıkla kaldırabileceksiniz.
  • Siri Geliştirmeleri: Yeni ürün bilgisi, daha esnek istek işleme, yenilenen görünüm ve his, daha doğal ses, Siri’ye yazma özelliği ve çok daha fazlasıyla Apple’ın geliştirilmiş Siri’si kullanıcılarla buluşuyor.
  • Fotoğraflar’da Hafıza Filmi Oluşturun: Bir açıklama yazarak, yapay zeka talep ettiğinizde yeni bir Bellek filmi oluşturacak.
  • Doğal Dil ile Fotoğraflarda Arama: Gelişmiş arama özelliği sayesinde doğru fotoğraf ve videoları kolayca bulabileceksiniz.
  • Bildirim Özeti: Yapay zeka, bildirimlerin kısa bir özetini çıkararak size zaman kazandıracak.
  • Mail’de Öncelikli Mesajlar: Yapay zeka, en önemli e-postaları öne çıkararak daha verimli bir iletişim deneyimi sunacak.
  • Mail ve Mesajlar’da Akıllı Yanıt: E-posta ve mesajlarda önerilen yanıtlar ile zamanınızı daha etkin kullanabileceksiniz.
  • Posta ve Mesajlarda Özetler: Daha bilgilendirici ileti dizisi özetleri alarak, iletişiminizi daha etkin bir şekilde yönetebileceksiniz.
  • Odakta Akıllı Susturma: Odak modundayken yapay zeka yalnızca önemli uyarılar için bildirim gönderecek, böylece dikkat dağınıklığını önleyecek.

Apple Intelligence Hangi Cihazlara Gelecek?

Apple Intelligence, macOS Sequoia 15.1 yüklü ve Apple Silicon işlemcileri (M1 ve üzeri) barındıran Mac’lerde kullanılmaya başlanacak. Ayrıca, iPadOS 18.1 ile çalışan M1 ve üstü çipleri bulunan iPad’lerde de bu özelliklerden yararlanabileceksiniz.

Apple Intelligence Hangi iPhone Modellerine Gelecek?

iOS 18.1 yüklü iPhone 15 Pro/Pro Max ile iPhone 16 serisinin (16/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max) 8 GB veya daha fazla belleğe sahip modelleri, Apple Intelligence desteği sunacak. Bu özelliklerden faydalanabilmek için cihazınızın ABD İngilizcesine ayarlanmış olması ve AB veya Çin dışında bulunmanız gerektiğini belirtmekte fayda var.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.