Deniz Akkaya’ya 4 ay 27 gün hapis cezası

17.09.2024
A+
A-

Deniz Akkaya’nın kızı üzerinde yaşanan şiddet iddiaları ve velayet davası, gündemdeki tartışmaları alevlendiriyor. Olayın detayları ve iddiaların arka planı hakkında bilgi alın. Bu önemli gelişmeleri kaçırmayın!

Deniz Akkaya’ya 4 ay 27 gün hapis cezası

Deniz Akkaya’nın Kızı Üzerine Şiddet İddiası

Deniz Akkaya'nın Kızı Üzerine Şiddet İddiası

Geçtiğimiz mayıs ayında, eski manken Deniz Akkaya’nın 16 yaşındaki kızı A.Ö.’ye şiddet uyguladığına dair ciddi iddialar gündeme gelmişti. Bu iddialar sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma başlatıldı. Söz konusu soruşturma tamamlanmış olup, hazırlanan iddianamede Deniz Akkaya’nın kızına karşı işlediği suçtan dolayı hapis cezası talep edildi.

Termos Bulunan Çanta Silah Olarak Değerlendirildi

Deniz Akkaya, ‘altsoya karşı silahla basit yaralama’ suçlamasıyla 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, içinde demir termos bulunan çantanın silah sayılmasına dair bir karar alındı. Mahkeme, olay günü Akkaya ile kızı A.Ö. arasında kimin başlattığı belli olmayan bir tartışma yaşandığını tespit etti. Bu tartışma esnasında Akkaya’nın, saldırıda kullanılabilecek ve silahtan sayılan termos içeren çantayı, ayrıca kablosuz kulaklığı mağdura fırlattığı ve A.Ö.’ye tekme, tokat atarak boğazını sıktığı belirlendi.

Hapis Cezası Kararı

Hapis Cezası Kararı

Mahkeme, bu nedenlerle Deniz Akkaya’yı, kızı A.Ö.’nün kendisinden şikayetçi olmadığını da dikkate alarak ‘altsoya karşı silahla basit yaralama’ suçundan 4 ay 27 gün hapis cezasına çarptırdı.

Olayın Arka Planı

Olayın Arka Planı

Deniz Akkaya, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada, kızının telefonunu ele geçirdikten sonra kendisinden habersiz yurt dışı planları yaptığını öğrendiğini ve bu nedenle telefonuna el koyduğunu belirtti. Kızının kendisine saldırarak 1,5 saat boyunca balkona kitlediğini ifade etti. Akkaya’nın kızı hakkında sosyal medya platformlarında yaptığı açıklamaların ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duruma müdahale etti.

Kız Koruma Altına Alındı

Görevlendirilen ekip, gerekli inceleme ve değerlendirmeleri yaparak 16 yaşındaki A.Ö.’yü koruma altına aldı. Deniz Akkaya, bu durumu “Burnu sürtsün diye devlete verdim.” şeklinde yorumladı.

Velayet Davası Açılması

Bu olayların ardından A.Ö.’nün babası Efe Önbilgin, çocuğunun velayetinin kendisine verilmesi amacıyla 29 Mayıs’ta bir dava açtı. Açıklanan kararda, Ayşe’nin babası Efe Önbilgin’e teslim edilmesine karar verildi. Ara kararda, geçici velayet talebinin, dosya kapsamı dikkate alınarak deliller toplandıktan sonra değerlendirileceği ifade edildi.

Akkaya’nın Açıklamaları

Akkaya'nın Açıklamaları

Deniz Akkaya, yaptığı açıklamalarda “Çocuğumun velayetini falan vermedim. Sadece 15 senedir ilk defa babasıyla yaz tatiline çıkacak. Babasıyla yaz tatiline çıkması için izin verdim.” şeklinde konuştu. Deniz Akkaya’nın kızı A.Ö., daha sonra babası Efe Önbilgin tarafından teslim alındı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.