Bogaziçi Film Festivali 12. Yılına Hazırlanıyor

10.09.2024
A+
A-

Bogaziçi Film Festivali, 12. yılında sinema tutkunlarını bir araya getiriyor. Bu yılki etkinlikler, yeni filmler, atölye çalışmaları ve özel gösterimlerle dolu. Festivalin heyecanına katılın, sinemanın büyülü dünyasını keşfedin!

Bogaziçi Film Festivali 12. Yılına Hazırlanıyor

Bogaziçi Film Festivali’nde 12. Yıl Coşkusu

Türkiye ve dünya sinemasının en seçkin örneklerinin sergileneceği, ustalık sınıflarının ve söyleşilerin yer alacağı Bogaziçi Film Festivali, bu yıl 12. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Festival, sinema tutkunlarını dört farklı kategorideki başvurularla buluşturacak: Ulusal Uzun Metraj, Uluslararası Uzun Metraj, Kısa Film ve Ulusal Belgesel Film yarışmaları.

Yerli ve yabancı yapımlar yarışacak

Yarışmalara, 1 Ocak 2023 tarihinden sonra tamamlanmış olan filmler katılabilecek. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak filmler, “En İyi Film” kategorisinde Altın Yunus ödülünün yanı sıra aşağıdaki dallarda da ödüller için yarışacak:

  • En İyi Yönetmen
  • En İyi Senaryo
  • En İyi Kadın Oyuncu
  • En İyi Erkek Oyuncu
  • En İyi Görüntü Yönetmeni
  • En İyi Kurgu

Süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye yapımı belgesel filmlerin katılabildiği “Ulusal Belgesel Yarışması”nda ise bu yıl yine “En İyi Ulusal Belgesel Film” ve “Jüri Özel” ödülleri verilecek. Festivalin Kısa Film Yarışması’nda, “En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film” ve “En İyi Uluslararası Kısa Kurmaca Film” ödülleri dağıtılacak. Ayrıca, bu yarışmada yer alan tüm filmler, “Ahmet Uluçay Büyük Ödülü” için de aday olabilecek.

Festivalin Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yer alan filmlerden biri, İstanbul Medya Akademisi tarafından sağlanan para ödülü ile desteklenen “Genç Yetenek Ödülü”nü kazanma şansına sahip olacak.

Başvurular İçin Son Tarih

Festivalin ulusal ve uluslararası film yarışmalarına başvurular, 20 Eylül 2023 tarihinde sona erecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteklediği bu önemli etkinlik için başvurular, www.bogazicifilmfestivali.com adresinden yapılabilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.