Telefonlarımız dinleniyor mu?

04.09.2024
A+
A-

Günümüzde telefonlarımızın bizi dinleyip dinlemediği merak konusu. Bu yazıda, akıllı telefonların gizlilik ayarlarını, veri toplama yöntemlerini ve bu durumun etkilerini keşfedin. Bilgilendiren bir bakış açısıyla, güvenliğinizi artırın.

Telefonlarımız dinleniyor mu?

Kullanıcılar, internet üzerinde herhangi bir arama gerçekleştirmeden, özel olarak konuştuğu bir konuda aniden reklamlar gördüklerinde telefonlarının gizlice dinlendiği hissine kapılıyor. Bu tür endişelerin ardında yatan gerçekleri ortaya koyan bazı raporlar, bu şüpheleri destekler gibi görünüyor. 404 Media’nın yaptığı araştırmalar, Google, Facebook, Microsoft ve Amazon gibi büyük teknoloji şirketleriyle işbirliği yapan dijital pazarlama hizmeti Cox Media Group’a (CMG) ait olduğu öne sürülen bazı belgeleri gün yüzüne çıkardı.

REKLAMLARI VERİMLİ HALE GETİRMEK İÇİN DİNLENİYOR

CMG’nin satış stratejisi belgesinde, izleme ve dinleme amacıyla kullanılan teknolojinin “Ses Verisi” olarak adlandırıldığı belirtiliyor. CMG, işletmelere bu verileri kullanarak reklam hedeflemesini nasıl daha etkili hale getirebileceğini açıklayan bir bölümde, açıkça “Evet, telefonlarımız bizi dinliyor” iddiasında bulunuyor.

Telefonlarımız Bizi Dinliyor mu?

ZİHİN OKUYUCU OLMAK İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELER

CMG’nin ortaya çıkan raporunun bir kısmında şu ifadeler yer alıyor: “Akıllı telefonlar ve tabletler gibi cihazların mikrofon verilerine erişim yeteneğinin artması, teknoloji ortaklarımızın satın alma öncesi süreçlerde ses verilerini toplamasına ve analiz etmesine olanak tanıyor. Tüketici davranışlarını daha önce hiç olmadığı kadar derinlemesine anlayabilmemiz, hedef kitlemiz üzerinde ‘Vay canına, bunlar gerçekten bir zihin okuyucu olmalı’ izlenimi yaratacak kişiselleştirilmiş reklamlar sunmamızı sağlıyor.”

Telefonlarımız Bizi Dinliyor mu?

Cox Media Group, bu bağlamda akıllı cihazlar ve sanal asistanların teknik olarak sürekli dinlemek durumunda olduğunu vurgulayarak, bu tür bir gözetimin tamamen yasal olduğunu öne sürüyor. Ayrıca, 404 Media’nın raporuna göre, Google, bu belgeler ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra CMG ile olan bağlantılarını kesme kararı aldı.

Telefonlarımız Bizi Dinliyor mu?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.