Yüzlerce kez şarj döngüsüne dayanacak

03.09.2024
A+
A-

Yeni pil teknolojileri, enerji depolama süresini uzatırken, cihazlarımızın performansını da artırıyor. Uzun süreli kullanım ve sürdürülebilirlik için bu yenilikleri keşfedin!

Yüzlerce kez şarj döngüsüne dayanacak

Yeni Pil Teknolojisi: Uzun Süreli Kullanım İçin Devrim Niteliğinde Bir Gelişme

Bilim insanları, neredeyse hiç bozulmadan yüzlerce şarj döngüsüne dayanabilen yenilikçi bir pil teknolojisi geliştirdiler. Çin Bilimler Akademisi’ne (CAS) bağlı Dalian Kimyasal Fizik Enstitüsü’nden (DlCP) gelen araştırmacılar, yüzlerce döngüden sonra sağlığını neredeyse yüzde 100 oranında koruyabilen sıvı bir pil türü üzerinde çalıştılar.

Chip’in aktardığı habere göre, araştırmacılar, ORAM olarak bilinen yeni naftalin türevlerini kullanarak sıvı pillerin üretimi için etkili bir yöntem geliştirdiler. Bu naftalin bileşikleri, havadan korunmaya ihtiyaç duymayacakları için, sıvı pillerin üretim maliyetini önemli ölçüde azaltma potansiyeline sahip.

Çözüm Sıvı Bataryalarda Olabilir

Sıvı bataryalarda naftalin türevlerini kullanan araştırmacılar, 850 döngü veya yaklaşık 40 gün boyunca istikrarlı bir döngü performansı sunan bir batarya geliştirmeyi başardılar. Bu sıvı piller, sürekli hava akışına maruz kaldıklarında bile kapasite ve verimlilik düşüşü yaşamadan 600 döngü veya yaklaşık 22 gün boyunca “sorunsuz” bir şekilde çalıştılar.

Araştırmacılar, sistemi genişleterek naftalin türevleri teknolojisine dayalı bir “pilot” çalışma oluşturdu. Bu sistem, yaklaşık 330 Ah kapasiteye ulaştı ve 270 döngüden (27 gün) sonra yüzde 99,95 oranında kapasitesini korudu.

Bilim insanları, bu teknolojiyi mobil cihazlarda ve otomobillerde güvenli bir şekilde kullanılabilecek şekilde geliştirebilirlerse, artık bir cihazın ve otomobilin pili onlarca yıl boyunca dayanacak şekilde işlev görebilecektir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.