Dünya çapında sanat turu

02.09.2024
A+
A-

Dünyanın çeşitli şehirlerinde bu hafta konserden tiyatroya, sergiden kitap fuarına geniş bir yelpazede birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirilecek.

Dünya çapında sanat turu

New York’ta her yıl düzenlenen “Salon Zürcher” fuarı, bu yıl da Zürcher Gallery’de ziyaretçilerine kapılarını açtı. New York ve Paris’ten çağdaş sanat eserleri, fuar boyunca 6 farklı galeride sergilenecek.

Güney Kore’nin başkenti Seul, 4-8 Eylül tarihleri arasında modern ve çağdaş sanat fuarı “Kiaf SEOUL”e ev sahipliği yapacak.

Avustralya’da 5 Eylül’de başlayacak olan “Sydney Contemporary” fuarı, çağdaş sanat eserlerinin yanı sıra sanata dair paneller ve canlı performanslara da yer verecek. Fuar, 9 Eylül’e kadar sürecek.

New York’un bilinen bağımsız sanat fuarlarından “Clio Art”, bu yıl 5-8 Eylül tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak. 17. kez düzenlenecek olan bu fuarda, farklı ülkelerden bağımsız sanatçılar eserlerini sergileyecek.

Konserler

Ünlü pop yıldızı Justin Timberlake 4 Eylül’de Hamburg’da sahne alırken, ABD’li dans grubu Aventura 5-6 Eylül’de Madrid’de, rock grubu Coldplay ise bugün Dublin’de bir konser verecek.

Green Day 4 Eylül’de ABD’nin Michigan eyaletinde, Maggie Rogers 5 Eylül’de Londra’da, Usher 6 Eylül’de New York’ta, Overkill ise yarın Hanover’de müzikseverlerle buluşacak.

Film Festivalleri

Paris’te düzenlenen “Deauville Amerikan Film Festivali” bu yıl 6 Eylül’de 50. kez kapılarını açacak. Festivalde 8 farklı kategoride 105 film gösterilecek.

Kanada’da ise 5-15 Eylül tarihleri arasında “Toronto Uluslararası Film Festivali” sinemaseverlerle buluşacak. Ünlü yönetmen David Cronenberg ile Hollywood yıldızları Amy Adams ve Cate Blanchett, festivalde onur ödülü alacaklar. Festivalde “All of You”, “The Cut”, “Heretic”, “The Fire Inside” gibi filmler gösterilecek.

ABD’de Vizyona Girecek Filmler

Etana Jacobson’ın yönettiği komedi filmi “Advanced Chemistry”, yarın ABD genelinde vizyona giriyor.

Tim Burton’ın yeni filmi “Beetlejuice Beetlejuice”, Max Eggers’in korku filmi “The Front Room”, Elliott Lester’ın yönetmenliğini yaptığı “The Thicket”, Nadine Crocker’ın yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı “Continue”, Shaun Peterson’ın Abraham Lincoln’ün hayatını konu alan filmi “Lover of Men: The Untold History of Abraham Lincoln” ve eski İngiliz Kraliçesi II. Elizabeth’in at antrenörü Monty Roberts’ın kraliçe ile anılarını anlatan belgesel “The Cowboy and the Queen” 6 Eylül’de ABD’deki sinemalarda izleyiciyle buluşacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.