İlk kez yapay zekalı bilim insanı geliştirildi

15.08.2024
A+
A-

Japonya merkezli araştırma ve geliştirme şirketi “Sakana AI”, bilimsel keşif için ilk kez “yapay zeka bilim insanı” sistemi oluşturdu.

İlk kez yapay zekalı bilim insanı geliştirildi

Foerster Laboratuvarları’nın internet sitesinde yayımlanan bir blog yazısında, Oxford Üniversitesi ve diğer birçok üniversite ile iş birliği içinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, ilk defa “yapay zeka bilim insanı”nın geliştirildiği açıklandı.

Bu yeni sistemin, bilimsel keşifler ve araştırmalarda makine öğrenimi kullanabileceği ifade edildi.

Yapay zeka bilim insanının mevcut araştırmaları analiz edebilmesinin yanı sıra yeni araştırma önerileri sunabileceği ve araştırmalar için kod yazabilme yeteneğine sahip olduğu belirtildi.

Blog yazısında, sistemin araştırma sonuçlarını özetleyebileceği ve bu bulguları bilimsel yazılar haline getirebileceği açıklandı.

Ayrıca, yapay zeka tarafından oluşturulan makaleleri insana yakın bir doğrulukla değerlendirebildiği, bu nedenle bilim insanlarının oluşturduğu bilimsel topluluk çevresini taklit edebileceği iddia edildi.

Yapay zeka sisteminin, makine öğrenimi ve kod yazma üzerine araştırmalar yapabileceği ve bu konularla ilgili akademik makaleler üretebileceği de yazıda vurgulandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.